Valencia gooit ook deze winter een hoop spelers in de verkoop: 'Ze vernietigen de club'
i

BSR Agency

Valencia gooit ook deze winter een hoop spelers in de verkoop: 'Ze vernietigen de club'

Martijn Baars • 20:24, 12-11-2020 / Laatste Update: 10:00, 05-01-2024

Valencia zet tijdens de transferperiode van januari de uitverkoop van afgelopen zomer voort. Zo hoopt de club het verlies van 26 miljoen euro te compenseren, dat maakte de club donderdag bekend.

Valencia liep afgelopen seizoen Europees voetbal mis en daarmee ook een hoop geld. Om de financiële gaten te dichten verkochten de Spanjaarden deze zomer al 7 basisspelers, onder wie Dani Parejo, Francis Coquelin en Spaans internationals Rodrigo Moreno en Ferran Torres. Eind oktober verruilde Geoffrey Kondogbia Valencia ook nog voor Atlético Madrid.

'Ze vernietigen de club'

Het beleid van eigenaar Peter Lim en president Anil Murthy leverde een hoop kritiek op in Spanje. "Ze vernietigen niet alleen het elftal, maar ook de club”, zei clublegende Mario Kempes op radiostation Onda Cero. Het uitgeklede Valencia begon het seizoen matig, maar versloeg zondag Real Madrid met 4-1 door 3 strafschoppen van Carlos Soler.

Jasper Cillessen

Doelman Cillessen kwam nog niet in actie dit seizoen, hij zou zondag tegen Real Madrid eindelijk zijn 1e minuten van het seizoen gaan maken, maar liep vrijdag op de training een hamstringblessure op. Donderdag werd bekend dat de Oranje-goalie succesvol is geopereerd aan zijn hamstring.

Trainer wilde weg

Cillessen is zo'n 4 maanden niet beschikbaar voor coach Javi Gracia. De trainer bood na de leegloop zijn ontslag aan, maar kreeg te horen dat hij zijn eigen contract alleen kon afkopen.