‘Als McGregor niet over de rooie was gegaan, zou ‘Money Fight II’ zaterdag zijn aangekondigd’

10 april 2018

ANP

Neemt Conor McGregor ooit nog revanche op Floyd Mayweather na zijn verloren ‘Money Fight’ in de zomer van vorig jaar? Alles leek erop te wijzen dat dit nog een keer zou gaan gebeuren, maar de Ierse kooivechter heeft vorige week in New York flink wat roet in het eten gegooid.


Het gonst al een tijdlang van de geruchten over Money Fight II en die worden bevestigd door ene Omar Al Raisi, de hoofdredacteur van Dubai’s grootste nieuwsmedium The Sports Journal. Volgens Al Raisi wordt er momenteel volop gediscussieerd over de aspecten van het gevecht. “In een boksduel tussen de 2 heeft niemand nog zin, in een echte UFC-kamp loopt Mayweather teveel risico zware averij op te lopen”, aldus Al Raisi. “Daarom dat een voorstel van een soort van aangepaste UFC-kamp op tafel ligt. Eentje met lichte handschoenen van 4 ounce (omgerekend 113 gram), geen schoenen, rondes van 5 minuten, een maximumgewicht van 155 pounds (70 kilogram), geen trappen, geen takedowns, geen ellebogen of knieën, wel enkele karakteristieke MMA-grepen zoals een klem.”

Organisatie
Al Raisi claimt dat niemand hem geloofde toen hij zei dat de eerste Money Fight er kwam en dat die mede gepromoot zou worden door McGregor. “Nu zouden zowel de UFC (Ultimate Fighting Championship, nvdr), Mayweather Promotions als McGregor Entertainment het kamp organiseren.”

Was bijna aangekondigd
En er is meer: de UFC zou van plan geweest zijn #MayMac2 op een persconferentie voorafgaand aan UFC 223, het event dat zaterdagavond plaatsvond in New York, aan te kondigen. Maar na de heisa die McGregor veroorzaakt heeft, en de mogelijke gevangenisstraf die boven zijn hoofd hangt, zouden ze van dat plan afgezien hebben.