Bokshelden twijfelen, maar denken dat Badr van Rico wint

8 december 2016

ANP

Er wordt al tijden reikhalzend naar uitgekeken: Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Zaterdag is het dan zover in Oberhausen, net over de grens bij Arnhem. Het is lastig te zeggen wie er sterker zal zijn. Ook de bokshelden van het verleden twijfelen, zo blijkt uit een rondje dat gemaakt is door de collega's van het AD.


LIVE: Badr Hari vs Rico Verhoeven, het gevecht van de eeuw

Kickbokser Sem Schilt, 5-voudig wereldkampioen, won van beide kemphanen. Wel verloor hij ook van Hari. Schilt kent de 2 dus goed. Hij denkt dat Verhoeven kan winnen als het lang duurt. ,,Dit komt door fitheid, maar ook hoe Badr mentaal is. Hij heeft een kort lontje en het gaat goed tot het moment dat hij alles weggooit. Rico moet proberen om Badr over de zeik te helpen om te kijken of hij zijn woede kan beheersen. Daar is weinig voor nodig."

Bonjasky: 51% Badr
Ook collega Remy Bonjasky, die 2 keer van Hari won, kan moeilijk kiezen. ,,Ik geef Badr 51 procent kans en Rico 49. Als Badr net zo getraind heeft zoals vroeger, dan denk ik dat hij gaat winnen. Uiteindelijk beslist de vorm van de dag.'' Wel plaatst Bonjasky vraagtekens bij het gebrek aan wedstrijdritme bij Hari, net als de Turks-Nederlandse Gökhan Saki. Toch denkt die dat Hari 60% kans op de winst heeft door zijn techniek en inzicht.

Lees meer via deze link.

De wedstrijden op 10 december in Oberhausen zijn live te volgen via Ziggo Sport.