‘Bokslegende Wladimir Klitschko (43) in gesprek met promoters over terugkeer’

3 mei 2019

ANP

Wladimir Klitschko denkt na over een terugkeer in de boksring. De 43-jarige Oekraïner, die in 2017 stopte als prof na zijn verloren partij tegen de Brit Anthony Joshua, is in gesprek met streamingsdienst DAZN over een comeback.


Met wat cryptische posts op sociale medias hintte Klitschko al over een terugkeer. Nu heeft ook DAZN-promoter Eddie Hearn bevestigd dat er 'gesprekken gaande' zijn.

Wikken en wegen
"Hij bekijkt de opties, maar op dit moment gebeurt er niet veel", gaf Hearn toe aan de Britse media. "DAZN heeft met hem gesproken. We zouden het top vinden als hij weer gaat vechten. Persoonlijk houd ik echt van Klitschko." Hearn heeft veel lovende woorden over voor het legendarische zwaargewicht, maar acht de kans minimaal dat een comeback daadwerkelijk plaats zal vinden.

"Ik vind hem 1 van de grootste ooit, maar we zullen af moeten wachten." Klitschko tweette afgelopen week op zijn beurt een dankwoord na Joshua, die hem KO sloeg en zo hem dus duizelig met pensioen stuurde. De 2 zijn sindsdien vrienden. "Thanks dat je mijn obsessie om weer kampioen te worden heb aangewakkerd", tweette de voormalig WBA, IBF en WBO wereldkampioen toen.