Einde kickbokscarrière voor ongeneeslijk zieke Robbie Hageman

13 maart 2019

Jean Pierre Reijnen

De kickbokscarrière van Robbie Hageman is definitief voorbij. Uit onderzoek is gebleken dat hij ongeneeslijk ziek is. Onlangs werd bekend dat de Eindhovenaar een tumor in zijn hoofd heeft, dat gezwel wordt binnen enkele weken verwijderd.


‘SLECHT nieuws. Het is helaas niet mogelijk om het helemaal te verwijderen. Het gezwel zal in de toekomst altijd weer aangroeien’, schrijft vader Theo Hageman op Facebook. Het gezwel werd gevonden omdat Hageman tegen de Rus Dmitri Menshikov knock-out ging. Bij Glory is het dan verplicht om een scan van de hersenen te laten maken. Hageman was tot die partij nooit knock-out gegaan.

Niet meer kickboksen
Wat wel duidelijk is, is dat de carrière als kickbokser van Hageman definitief voorbij is. Contactsport is hem door de doktoren verboden. ‘Zoals het nu is, gaat Robbie er niet aan dood. De toekomst zal uitwijzen wanneer het weer gaat groeien en of het dan weer te behandelen is. Voor ons als ouders, broer, schoonvader en zijn gezin in het natuurlijk een klap als je zoon midden in het leven staat en we dit te horen krijgen’, vervolgt vader Hageman.