In dit Engelse voetbalstadion wil Joshua zijn volgende gevecht boksen

6 februari 2020

AFP

De Engelse Anthony Joshua is van plan zijn volgende gevecht in zijn thuisland te boksen. Zijn laatste 2 gevechten (tegen Andy Ruiz) vonden plaats in het Madison Square Garden van New York en in het Saoedi-Arabische Al-Diriyah. Hij vindt het nu tijd om weer in Engeland terug te komen.


Het zwaargewicht bokste al 6 partijen in de O2 Arena in Londen en stond ook nog 2 keer in Wembley in de ring. Nu heeft hij de voorkeur om in het stadion van Tottenham Hotspur de bokshandschoenen aan te trekken. Bokspromotor Eddie Hearn liet aan Sky Sports weten dat Joshua er niets voor voelde om weer buiten Engeland te boksen. In het stadion van de 'Spurs' kunnen dik 62.000 toeschouwers.

Wanneer? En tegen wie?
Waarschijnlijk gaat Joshua, die de wereldtitels van de WBA, IBF en WBO in handen heeft, het opnemen tegen de Bulgaarse Kubrat Pulev. Pulev heeft momenteel de IBF-titel achter zijn naam staan. Het gevecht zou in juni 2020 plaatsvinden. Ook Oleksander Usyk wordt genoemd als mogelijke tegenstander.

Tyson Fury heeft ook wel zin in een potje rammen tegen Joshua, en noemde hem een pussy. Wil Fury in aanmerking komen voor een gevecht tegen Joshua, dan moet hij eerst nog wel even met Deontay Wilder afrekenen op 22 februari.