🎥 | Ex-UFC’er Ngannou tekent contract bij PFL, Jake Paul blij: ‘Welkom gekke man!’

17 mei 2023

Pro Shots
Francis Ngannou MMA Vechter Naar PFL Na UFC Vertrek Reactie Jake Paul

Groot nieuws uit de MMA-wereld! Meervoudig UFC-kampioen Francis Ngannou heeft een lucratief contract getekend bij Professional Fighters League (PFL). De toekomst van de 36-jarige Kameroense vechter was lang onduidelijk nadat nieuwe contractonderhandelingen bij UFC spaak liepen. Ngannou werd meteen via social media welkom geheten door de vechtende YouTuber Jake Paul.


Van de lover van Jutta Leerdam, die sinds het begin van dit jaar verbonden is aan dezelfde MMA-organisatie, was al langer bekend dat hij Ngannou steunde in diens contractonderhandelingen met UFC. Volgens Paul is UFC-baas Dana White vooral uit op geld voor zichzelf én het miljardenbedrijf en komen de knokkers qua mate van belangrijkheid pas later aan bod.

Lees ook: zo haalde Jake Paul uit naar UFC-baas Dana White! 'Betaal je vechters meer, jij kale zwerver'

Ex-UFC'er Ngannou naar PFL
Datzelfde 'fighters first'-principe hanteert PFL ook. Voor Ngannou, die ook door kickboksorganisatie Glory werd benaderd, was dat 1 van de redenen om zijn handtekening onder het nieuwe contract te zetten. "Ik ben de gekste van de planeet", begon Ngannou zijn introductiefilmpje. "Ik heb voor PLF gekozen om MMA voor eeuwig te veranderen. Daarbij heb ik altijd mijn eigen lot en levensdoelen willen bepalen."

In dat verlengde viel Ngannou's keuze al helemaal op PFL. "Ik ben Afrikaan, en vecht voor mijn mensen. PFL wil het continent net zo graag ontwikkelen als ik. Dat ik iets voor mijn mensen terug kan doen, zie ik als een grote eer. Ik ben hun stem. Na nieuwe prestaties volgen nieuwe, andere uitdagingen en dit is er 1 van. Zo bouw ik mijn nalatenschap op."

Reactie Jake Paul op PFL-keuze Ngannou
De 10 jaar jongere Paul was maar wat blij met de beslissing. "Mensen, het is eindelijk zo ver", zei hij uitzinnig op social media in een video. "Welkom Francis, je bent het beste zwaargewicht op aarde."

Paul, die op 5 augustus van dit jaar in het American Airlines Center in Dallas, Texas een profbokswedstrijd vecht tegen voormalig UFC'er Nate Diaz, zal bij PFL zijn MMA-debuut maken. Zowel hij als Ngannou worden in 2024 op een PFL-vechtkaart verwacht.