2 jaar geleden won Verhoeven op deze manier van 'the Scorping Sting' Brestovac (video's)
i

ANP

2 jaar geleden won Verhoeven op deze manier van 'the Scorping Sting' Brestovac (video's)

Trevor Wagener • 21:57, 02-06-2018 / Laatste Update: 12:37, 08-01-2024

Op deze mooie zaterdagavond knokt de 29-jarige Rico Verhoeven uit Bergen op Zoom zijn 1e gevecht sinds zijn gewonnen partij tegen Jamal Ben Saddik. Dit keer staat de rematch met de Kroaat Mladen Brestovac op het programma, en dat is er meteen '1tje': Verhoeven moet meteen weer zijn wereldtitel verdedigen!

Eigenlijk was dit een regulier gevecht. Organisatie Glory besloot dat er wat op het spel moest staan, aangezien Rico hierna een rematch heeft tegen Badr Hari. Glory maakte er een titelgevecht van. Knokken maar!

Wie vs wie?

Verhoeven is met zijn 1.96 best lang, maar de Kroaat die vanavond om 23.00 uur tegenover hem in de ring staat, is nog eens 2 centimeter langer. De nummer 7 van de wereld in de klasse zwaargewicht is met zijn 34 jaar een veteraan en staat met zijn traptechniek ook wel bekend als 'The Scorpion Sting'. Zijn uithoudingsvermogen zal bepalend zijn: Rico is topfit en er zijn geen 3 rondes van 3 minuten, maar 5!

Verhoeven daarentegen heeft inmiddels 15 gevechten niet verloren. Ook verdedigde hij zijn wereldtitel maar liefst 6 keer met succes sinds hij die in 2014 pakte. 2 jaar later, in 2016, flikte hij hetzelfde kunstje tegen Brestovac in Parijs. Verhoeven won op beslissing na 5 pittige rondes:

Gevaar

Algemeen bekend zijn Brestovac' gevaarlijke linkerbeen. Volgens Verhoeven is dat 'zijn sterkste punt', zo zei hij in de van Glory. De organisatie turnde het gevecht prompt om in het main-event.

En de goedlachse Brestovac zelf heeft weliswaar veel respect, maar is zeker niet bang voor Verhoeven. "Ik heb trappen uitgedeeld aan tegenstanders die langer zijn dan hij", glimlachte hij in dezelfde Glory-video. Zijn cijfers doen op zich niet veel onder dan die van Verhoeven: hij won 54 van zijn 68 kickbokswedstrijden tegenover 53 van de 63 van Verhoeven.

Goede test

Voor ‘The King of Kickboxing’ is de clash met Brestovac een geweldige test voor de rematch met Hari, een andere veteraan uit het vak. Dat gevecht moet in september plaatsvinden, al zijn die onderhandelingen nog niet afgerond. Rico weet dat op beide partijen veel druk staat, ook die met de beestachtige Kroaat.

"Het is weer iemand die probeert mijn titel af te pakken. Iemand die mij van de plek wil stoten die ervoor zorgt dat ik mijn familie kan onderhouden. Dat is genoeg motivatie voor mij."