Anthony Joshua krijgt nieuwe tegenstander, tegenstander Miller test positief op doping
i

BSR Agency

Anthony Joshua krijgt nieuwe tegenstander, tegenstander Miller test positief op doping

Martijn Baars • 13:31, 20-04-2019 / Laatste Update: 07:10, 07-01-2024

Bokser Anthony Joshua kan niet tegen Jarrell Miller vechten in de titelstrijd die op 1 juni gepland was in Amerika. Zijn tegenstander is namelijk voor de zoveelste keer betrapt op dopinggebruik.

Volgens de Amerikaanse zender ESPN werd Miller op het gebruik van een groeihormoon betrapt. Eerder deze week werd al bekend dat hij positief testte op de verboden vetverbrander GW1516. Hearn gaat nu naar een nieuwe uitdager op zoek, volgende week wil hij de nieuwe naam bekendmaken. 

Dopingzondaar

"En alsjeblieft, als je denkt dat je niet in staat bent om zonder doping te vechten, wis dan mijn telefoonnummer uit je contacten", verklaarde hij nog. De 30-jarige Miller, die 23 zeges, waarvan 20 met KO, op zijn naam heeft staan, werd in 2014, toen hij nog kickbokser was, al eens 9 maanden geschorst wegens het gebruik van methylhexaneamine.

Wilder of Fury

De Amerikaan Deontay Wilder, wereldkampioen bij de WBC, en de Brit Tyson Fury, die het in december opnam tegen Wilder in een onbeslist gevecht, lijken de meest logische namen om Miller te vervangen in Madison Square Garden.