Badr Hari kan wereldtitelgevecht voorlopig vergeten: 'Misschien verdient Adegbuyi wel een kans'
i

ANP

Badr Hari kan wereldtitelgevecht voorlopig vergeten: 'Misschien verdient Adegbuyi wel een kans'

Martijn Baars • 15:13, 21-12-2020 / Laatste Update: 23:05, 04-01-2024

Badr Hari verloor zaterdagavond op K.O. van Benjamin Adegbuyi tijdens Glory 76 in Rotterdam. De Marokkaanse vechter oogde de eerste rondes goed, maar maakte daarna wat fouten. Het kostte hem de winst en waarschijnlijk de kans op een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht. Dat zegt Dennis Krauweel, de trainer van Rico Verhoeven en Adegbuyi in gesprek met het AD.

"Glory heeft laten zien dat het niet alleen naar de populariteit van de vechters kijkt. Bijna iedereen wilde dat Hari weer tegen Verhoeven zou gaan vechten, maar volgende maand krijgt toch Jamal Ben Saddik een kans om voor de wereldtitel te strijden. Daarna verdient Adegbuyi misschien wel een kans. Dat zou eerlijk zijn", zegt Krauweel.

Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik

Op 30 januari is Verhoeven tegen Ben Saddik. De winnaar van dat gevecht is dan de wereldkampioen. Mogelijk is Adegbuyi dan de volgende tegenstander van Verhoeven of Ben Saddik. Badr Hari moet zijn wonden likken en even genoegen nemen met een plekje op de achterbank, vindt trainer Krauweel. Maar het is nog niet einde carrière, denkt ook Glory-topman Scott Rudman.

'We zullen snel meer zien van Badr Hari'

"Hij was aan het winnen en hoefde niet vol gas te geven in de 3e ronde, maar die vechter is hij nu eenmaal. Hij maakte een fout, maar het komt goed met hem. We zullen snel meer zien van Badr Hari."

'We gaan ons beraden'

Het kamp Hari reageerde met een korte verklaring en sindsdien hebben we niks meer van ze gehoord. "We pakken even rust en gaan ons beraden", aldus trainer Mike Passenier. "Komt tijd, komt raad."