Judoka's nog met lege handen

Judoka's nog met lege handen

17:12, 20-02-2015 / Laatste Update: 08:08, 13-12-2023

DÜSSELDORF - De Nederlandse judoka's hebben zich op de eerste dag van de Grand Prix in Düsseldorf niet kunnen onderscheiden in de lichte categorieën. Miranda Wolfslag (-52 kg) en Sanne Verhagen (-57 kg) wonnen één partij. Birgit Ente (-52 kg), Carla Grol (-57 kg), Jeroen Mooren (-60 kg) en Junior Degen (-66 kg) vlogen er meteen bij hun eerste optreden uit.

Wolfslag startte sterk tegen de Braziliaanse Jessica Pereira (ippon), maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in Gili Cohen. De Israëlische scoorde pas na een gelijk opgaand gevecht in de verlenging (waza-ari). Ente bereikte tegen de Luxemburgse Marie Muller vier minuten lang niets, maar werd wel tweemaal bestraft. Dat was één keer te veel.

Verhagen versloeg de Servische Jovana Rogic met een waza-ari, maar stuitte daarna op Automne Pavia. De als eerste geplaatste Française ging door dankzij een straf voor haar Brabantse tegenstandster. Ente werd in deze gewichtsklasse een keer vaker vermaand dan de Roemeense Loredana Ohai.

Mooren stond al meteen tegenover een Japanner, Toru Shishime, op de mat. Na vijf minuten was er nog evenwicht, in de verlenging verloor de Nederlander door een straf. Degen had in de eerste ronde vrij en verloor daarna op ippon van Hifumi Abe, een van de Japanse troeven.