Khabib slaat keihard terug naar McGregor: Twittergevecht escaleert
i

ANP

Khabib slaat keihard terug naar McGregor: Twittergevecht escaleert

admin • 08:52, 04-04-2019 / Laatste Update: 20:48, 12-12-2023

Dat vechtsporters Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor elkaar niet zullen uitnodigen voor verjaardagspartijtjes, is onderhand wel duidelijk. Maar hoe de 2 kemphanen elkaar nu aanvallen op Twitter, dreigt definitief goed uit de hand te lopen.

Het nieuwe hoofdstuk in de ruzie tussen de 2 wordt geschreven door Khabib. Hij reageert op een beledigende tweet van de Ier in de richting van zijn vrouw. 'Je vrouw lijkt op een handdoek', was de boodschap van de inmiddels verwijderde tweet.

Verkrachter

Als reactie schrijft Khabib in een Twitterbericht: 'Verkrachter. Je bent een verkrachter. Je bent een hypocriet die geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Gerechtigheid zal je vinden. We gaan het zien.'

Om zijn tweet extra lading te geven heeft Khabib een foto toegevoegd van McGregor met Terri Murray. Dat is de vrouw die zegt dat de getrouwde Ier haar in 2017 bezwangerd heeft en dat hij de vader is van haar dochtertje Clodagh.

Rapist, you are Rapist.

You are a hypocrite who is not responsible for your actions. Justice will find you.

We will see.@TheNotoriousMMA pic.twitter.com/317rLK5TVN

— khabib nurmagomedov (@TeamKhabib) 3 april 2019

Dana White

Dana White, de baas van de UFC, ziet ook dat het Twittergevecht veel te ver gaat en wil dat het stopt. "Ik ben me bewust van de recente uitwisseling op social media tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor", zegt White in een statement tegen MMA Junkie.

"De situatie is geëscaleerd tot een onacceptabel niveau. Daarom zullen we de benodigde stappen nemen richting beide kampen." Wat die precieze 'verdere stappen' zijn, zegt White niet. Wordt dus ongetwijfeld weer vervolgd...