Marloes Coenen klaar voor alles: 'Julia Budd heeft zwaktes'
i

Bellator MMA

Marloes Coenen klaar voor alles: 'Julia Budd heeft zwaktes'

admin • 20:57, 04-03-2017 / Laatste Update: 22:18, 12-12-2023

Het eerste gevecht voor de Bellator-vedergewichttitel voor vrouwen is officieel. Marloes Coenen en tegenstandster Julia Budd waren donderdag allebei op gewicht bij de weging, waardoor het lange wachten voorbij is en vrijdag in het main event van Bellator 174 een nieuwe kampioene gekroond wordt.

Coenen moest lang wachten op het gevecht. 10 maanden geleden zou ze oorspronkelijk tegen Budd vechten, maar in die tussentijd is het strijdplan niet veranderd: ,,Iedereen die Julia bekijkt ziet zwaktes. Ik ben zeer goed op de hoogte van wat zij wil doen, maar ik moet met mijn vaardigheden komen en deze opdwingen”, vertelt Olstenaar tegen ESPN.

Winnen

,,Het maakt mij niet uit waar het gevecht naartoe gaat. Het enige wat ik wil is winnen via submissie of knock-out. Ik weet dat ik de betere vechter staand ben. Ik weet dat ik de betere grondvechter ben. We moeten zien hoe het gaat met worstelen, maar ik ben klaar voor alles.”

In Nederland zal het titelgevecht van Coenen niet live te zien zijn. Zaterdagavond om 22.00 uur wordt Bellator 174 uitgezonden op Spike TV.

Dit artikel was eerder te lezen op MMAplanet.