McGregor vs Diaz II: revanche of herhaling? (video)

McGregor vs Diaz II: revanche of herhaling? (video)

Trevor Wagener • 12:54, 31-07-2016 / Laatste Update: 12:29, 12-12-2023

Op 20 augustus duiken Conor McGregor en Nate Diaz opnieuw de kooi in. Het gevecht, dat in Las Vegas wordt gehouden, is nu al onderwerp van gesprek in de UFC-wereld. Na het zien van deze trailer, begrijpt iedereen waarom.

Op 5 maart van dit jaar stonden beiden heren ook al tegenover elkaar. Diaz verving toen Rafael dos Anjos, die eigenlijk tegen de Ierse vechter aan zou treden. Door een blessure haakte hij af en dus schakelde de UFC 200 over op Diaz. Met elf dagen voorbereidingstijd had Diaz te weinig tijd om gewicht te verliezen en bleek veel zwaarder dan McGregor. Dat maakte McGregor niets uit, hij wilde koste wat het kost tegen Diaz vechten. Beide heren hadden dan ook de nodige praatjes van te voren.

Diaz won uiteindelijk op submission van McGregor. Nu beide heren volop aan het trainen zijn voor de rematch, belooft het vuurwerk te worden in Las Vegas. Het gevecht zou eigenlijk op 9 juli plaatsvinden. In april werd al besloten dat dit eind augustus werd, omdat McGregor zich niet aan de aan het evenement gerelateerde media-afspraken hield.