Nederlandse judoka's overtuigen niet in Düsseldorf

Nederlandse judoka's overtuigen niet in Düsseldorf

admin • 17:23, 20-02-2016 / Laatste Update: 20:30, 12-12-2023

De Nederlandse judoka's hebben zaterdag niet kunnen overtuigen op de Grand Prix van Düsseldorf. Frank de Wit tekende met een zevende plaats voor de beste prestatie.

Hij vocht zich in de klasse tot 81 kilogram knap naar de kwartfinales. De Wit verloor vervolgens van de Duitser Sven Maresch en besloot wegens een blessure vervolgens niet meer in de herkansing om brons te strijden.

Anicka van Emden (-63 kg) en Dex Elmont (-73 kg), kandidaten voor een medaille op de Spelen in Rio de Janeiro, stelden teleur. Van Emden ging in haar eerste wedstrijd tegen de Russin Ekaterina Valkova onderuit. Elmont moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Khadbaatar Narankhuu uit Mongolië. In dezelfde gewichtsklasse verloor Sam van 't Westende zijn eerste wedstrijd. Jennifer Wichers (-63 kg) en Natascha Ausma (-70 kg) strandden in de derde ronde.

Jeroen Mooren (-60 kg) en Birgit Ente (-52 kg) slaagden er vrijdag ook niet in een medaille te winnen. Henk Grol, Michael Korrel (beiden -100 kg), Roy Meyer (+100 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (beiden -78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg) verschijnen zondag op de tatami in Düsseldorf.