Nieky Holzken pakt opnieuw zijn Glory-wereldtitel
i

gloryworldseries.com

Nieky Holzken pakt opnieuw zijn Glory-wereldtitel

Martijn Baars • 11:02, 17-04-2016 / Laatste Update: 14:45, 07-01-2024

Nieky Holzken heeft zijn Glory-wereldtitel geprolongeerd in Kopenhagen. De 32-jarige Helmonder won tijdens Glory 29 unaniem op punten van de Zwitser Yoann Kongolo. Het is de tweede keer dat Holzken zijn wereldtitel met succes verdedigt. Hij bemachtigde de kampioensgordel vorig jaar augustus in Las Vegas.

In concertzaal het Forum had Holzken zaterdag de hoofdpartij van de avond. De regerend kampioen begon als de absolute favoriet aan wereldtitelgevecht. De 28-jarige Kongolo, de nummer 4 van de Glory-ranglijst, kon als underdog vrijuit de ring instappen. Holzken bezweek niet onder de druk.

Revanche

Voor Holzken moet de overwinning op Kongolo ook als een revanche hebben gevoeld. De Helmonder had nog wat recht te zetten na zijn mindere optreden in de Amsterdamse Rai, afgelopen december. Hij prolongeerde toen tegen Murthel Groenhart zijn titel, maar overtuigend was het voor de buitenwacht niet. De hectiek die zijn soapserie, 'The Knock-out van Brabant', met zich meebracht, had vat gekregen op Holzken. Kongolo, een trainingsmaatje van Groenhart bij Mike’s Gym in Amsterdam, pookte in een promofilmpje het vuurtje nog eens op: „Voor mij heeft Nieky die partij verloren. Voor mij is Groenhart de kampioen.” Hij had er ook een waarschuwing bij voor Holzken. „Op 16 april pak ik de gordel. Jouw tijdperk is afgelopen.”

Trofee naar Helmond

Het bleek grootspraak. Wederom was het Holzken die iets na middernacht de kampioensgordel om zijn middel kreeg. De trofee gaat zondagavond weer gewoon met Team Holzken mee het vliegtuig in, mee terug naar Helmond.

Holzken is bezig aan een imponerende zegereeks in de weltergewichtdivisie van Glory. ‘The Natural’ verloor in september 2012 voor het laatst. Dat was toen in Den Haag tegen L’houcine Ouzgni na een extra beslissende ronde. Zijn overwinning op Kongolo was Holzkens tiende victorie op rij bij kickboksorganisatie Glory.

Gefeliciteerd @niekyholzken 100ste pro fight en nog steeds DE ENIGE KAMPIOEN ? #TeamHolzken #NiekyHolzkenCHAMP #NiekyTheBest #GLORY29

— Snoesje (@snoesje1908) 16 april 2016

Proficiat @niekyholzken! Zitten schreeuwen voor de tv, wat een heerlijk gevecht! #andstill #glory29

— Amy van B (@xamyvanb) 16 april 2016