Voorzitter Nederlandse boksbond: 'Alle respect voor organisatie Eindhoven Box Cup'

Voorzitter Nederlandse boksbond: 'Alle respect voor organisatie Eindhoven Box Cup'

admin • 22:01, 22-10-2017 / Laatste Update: 22:57, 12-12-2023

"Het gaat goed met de Nederlandse bokssport." Dat zijn de woorden van de voorzitter van Boksbond Nederland, Boris van der Vorst. Op dit moment telt ons land 5 echte wereldtoppers waaronder Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg. Dat is in de ogen van Van der Vorst een unieke gebeurtenis.

"We zijn maar een klein landje, maar doen het op grote toernooien erg goed. Fontijn en Müllenberg zijn absolute wereldtop. Maar daaronder zit een lichting die ook talentvol is", zei een tevreden voorzitter.

Talentendagen

Van der Vorst denkt dat deze successen vooral komen door de nieuwe visie van de boksbond. Sinds een paar jaar worden er op grote schaal talentendagen georganiseerd en dat werpt nu zijn vruchten af. "Hierdoor hebben we steeds meer jonge boksers die actief zijn in de ring en kunnen oefenen tegen betere boksers."

'Alle respect'

Het EBC in Eindhoven is met 25 verschillende nationaliteiten en 200 deelnemers het grootste toernooi van Nederland. In binnen- en buitenland wordt dit initiatief gewaardeerd:. "De organisatie heeft laten zien dat ze in staat zijn een toernooi van zo'n omvang goed neer te zetten. Alle respect voor hen."