Mathieu van der Poel wint 'MK' met straatlengte voorsprong
i

BSR

Mathieu van der Poel wint 'MK' met straatlengte voorsprong

admin • 15:47, 12-01-2020 / Laatste Update: 03:57, 08-01-2024

Zoals verwacht is Mathieu van der Poel weer Nederlands kampioen veldrijden geworden. Het 'Mathieu Kampioenschap' werd van begin tot eind geleid door de alleskunner uit Kapelle. Lars van der Haar werd op grote achterstand 2e, Joris Nieuwenhuis 3e.

Mathieu en David gingen er na de start direct samen vandoor. De broer van de wereldkampioen kon echter niet volgen, want Lars van der Haar werd de 1e achtervolger. Van der Poel ging in de 1e ronde gelijk voluit en sloeg een gat. Corné van Kessel en Nieuwenhuis volgden na de 1e ronde op P3 en P4 in het Mathieu Kampioenschap.

Check hierrr ook de livestream waar je zondag de vrouwen kunt volgen!

Slippen

Helemaal perfect ging het nou ook weer niet bij MvdP, die af en toe weggleed op het snelle parcours in Rucphen. Toch was zijn voorsprong na een minuut of 20 al zo extreem groot dat niemand het meer in zijn hoofd haalde dat hij níet zou winnen. En dat gebeurde dan ook gewoon. Van der Poel werd op machtige wijze voor de 6e keer Nederlands kampioen.

Van der Haar pakte zilver op dik een halve minuut, Nieuwenhuis brons met een minuut achterstand. Van Kessel belandde net naast het podium op het Mathieu Kampioenschap.