'Nederlandse middag' in België: Van der Poel en Brand winnen veldrit Heusden-Zolder
i

BELGA

'Nederlandse middag' in België: Van der Poel en Brand winnen veldrit Heusden-Zolder

admin • 17:21, 26-12-2019 / Laatste Update: 07:38, 07-01-2024

Met Mathieu van der Poel en Lucinda Brand is zowel bij de mannen als de vrouwen de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder door een Nederlander gewonnen.

Van der Poel, zondag ook al de sterkste in het Belgische Namen, had op 2e kerstdag aan 1 machtige versnelling genoeg om al zijn ‘concurrenten’ uit de wielen te rijden.

Gebroken ribben

Bij de winst van afgelopen maandag in Namen hield Van der Poel Belgisch kampioen Toon Aerts achter zich. Aerts viel in de slotronde en startte in Zolder als leider in het wereldbekerklassement met een paar gebroken ribben.

In Heusden-Zolder sprintte de Belg Laurens Sweeck naar de 2e plaats, voor zijn landgenoot Quinten Hermans.

Nederlands podium bij de vrouwen

Eerder op de middag won Lucinda Brand de rit bij de vrouwen. De Nederlandse kampioene versloeg aan de finish haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Door de 3e plaats van Annemarie Worst was er in de Belgische wedstrijd een compleet Nederlands podium.

Lastige rit

Brand was een paar dagen eerder ook al de beste in een zware wedstrijd in Namen. Ook die wedstrijd maakt deel uit van de wereldbeker. ,,Dit was echter heel lastig”, blikte ze bij Sporza terug op de koers in Zolder. ,,Het was een snelle, explosieve koers, met spanning tot het laatst. Iedereen weet dat je in zo’n wedstrijd vooraan moet zitten.”