Van der Poel verliest voor het eerst in 36 ritten

admin • 17:00, 14-12-2019 / Laatste Update: 21:37, 05-01-2024

35 op rij had Mathieu van der Poel er vorig seizoen en dit jaar achter elkaar gewonnen. Zaterdag verloor de superman van het veldrijden weer eens, in de vreselijke modder van Ronse. De GP Mario de Clerq ging naar Toon Aerts.

Het zag er vooraf al matig uit voor Van der Poel, die nauwelijks vooruitkwam en zelfs in de warming-up al 2 keer viel. Bij de vrouwen, waar Ceylin del Carmen Alvarado de lakens uitdeelde, was het ook al een glijpartij van jewelste. Wel ging de Nederlandse Superman nog hard van start, zoals in dit filmpje te zien is.

Laatste wedstrijd van de dag.#Hotondcross #DVVTrofee pic.twitter.com/SGeZvHfGFv

— DVV Trofee (@DVVtrofee) December 14, 2019

Zwoegen

Daarna was het zwoegen voor Van der Poel, die snel terugviel naar de 5e plek. Samen met Eli Iserbyt gingen de Nederlander en Aerts daarna op avontuur. Laatstgenoemde sprong daarna weg van de andere 2. Van der Poel streed met Iserbyt om zilver, maar ook die Belg was beter in Ronse. De totaal niet foutloze Van der Poel eindigde op een minuut als 3e.

De voorsprong van Aerts loopt verder op. Indrukwekkende prestatie van de Belgische kampioen. #Hotondcross #DVVTrofee pic.twitter.com/2wuJv79u4U

— DVV Trofee (@DVVtrofee) December 14, 2019

Aerts won zijn 3e rit van het seizoen, maar eerder deed hij dat in wedstrijden waarin Van der Poel niet meedeed.