Spelende Van der Poel wint na koppeltijdrit met broer David
i

AFP

Spelende Van der Poel wint na koppeltijdrit met broer David

admin • 17:15, 01-12-2019 / Laatste Update: 20:09, 05-01-2024

Verrassend! Mathieu van der Poel heeft weer eens een cross gewonnen. In het Belgische Mol heeft de Nederlandse crosser de rest van het veld achter zich gelaten in de Zilvermeercross.

Het was duidelijk dat Mathieu de beste benen van het startveld had. Hij reed makkelijk rond en kon zelfs samen met zijn broer David een kleine koppeltijdrit doen. Af en toe moest de wereldkampioen zich even inhouden zodat zijn broer hem kon blijven volgen, maar op het einde van de cross moest Mathieu toch zijn eigen plan trekken. Broer David werd bijgehaald door de achtervolgers.

Zandhappen

Mathieu duikelde over zijn stuur en ging even zandhappen. Niet veel later had hij Thijs Aerts in zijn wiel zitten. Weg voorsprong. In de slotronde zaten Mathieu en David van der Poel samen met Aerts en Tom Meeusen in de kopgroep. De man in de regenboogtrui had geen zin in een spannende eindsprint en reed in het laatste rondje rustig bij de rest weg zodat hij alleen over de finish kwam.

Na 10 veldritten staat de onaantastbare Mathieu van der Poel op 10 overwinningen.

Broederliefde

Als het aan Mathieu lag, had hij David wel de overwinning gegund, maar hij zou hem niet zomaar cadeau hebben gedaan.  "Ik had hem wel willen laten winnen, maar dat zou hij niet willen. We zouden hebben gesprint", vertelde Mathieu achteraf aan Sporza. Toch werd het ook voor David wel een mooie dag. Hij eindigde op het podium op de 3de plek.