Dubbele wissel in de rust helpt Ajax op stroef kunstgras langs VVV-Venlo

Martijn Baars • 18:23, 27-08-2017 / Laatste Update: 08:20, 08-01-2024

Ajax had er een dubbele wissel in de rust voor nodig, maar de overwinning op VVV-Venlo is een feit. Op het stroeve kunstgras in Limburg werd het met pijn en moeite 0-2 voor de Amsterdammers.

Het liep de eerste helft voor geen meter bij Ajax. Ballen kwamen niet aan, ballen maakten onnatuurlijke stuiters en dat ging ten koste van het spel. Zelfs VVV, dat het veld gewend is, had moeite met voetballen.

Ajax-trainer Marcel Keizer besloot daarom in de rust zijn tactiek aan te passen. Met Huntelaar en Neres in de ploeg voor Dijks en Cerny, werd er meer gezocht naar de lange bal op Huntelaar.

Na rust stukken beter

Dat leverde 10 minuten na rust meteen een doelpunt op. Amin Younes gaf goed voor op Huntelaar, die de bal met zijn hoofd teruglegde op de helemaal vrijstaande Donny van de Beek. De middenvelder faalde niet en schoot het buitenkansje hard achter VVV-keeper Lars Unnerstall: 0-1.

Schitterend lobje Neres: 0-2

Ajax domineerde vanaf de tweede helft het spel. Met 4 aanvallers in de ploeg oogde de ploeg een stuk zekerder aan de bal. 20 minuten voor het einde gooide Neres de wedstrijd in het slot. De Braziliaan werd door Van de Beek diep gestuurd, zag keeper Unnerstall uitkomen en lobde de bal schitterend over hem heen: 0-2.

Door de zege heeft Ajax de aanstaande crisis een beetje afgewend. Midweeks werd de club uit Europa geknikkerd door Rosenborg.