FC Groningen stelt briljante brief op die fans kunnen gebruiken om vrij te vragen voor PSV-uit

16 augustus 2019

Soccrates Images

PSV besloot in samenspraak met de KNVB om de wedstrijd met FC Groningen te verzetten van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september. Die wedstrijd begint dan om 18.30u. Een lullige tijd voor de uitsupporters, die waarschijnlijk gewoon moeten werken die dag. Maar ook gezien de reistijd. Daar bedacht de directie van FC Groningen iets geniaals op.


Algemeen directeur Wouter Gudde besloot een brief op de stellen die fans van FC Groningen voor kunnen leggen aan hun werkgever. Deze is te vinden via dit linkje!

Halve dagje werken dan maar
"Het bezoeken van uitwedstrijden onder onze aanhang heeft met name vorig seizoen een vlucht genomen. Het team voelt dit als een extra steun, dus wij hopen dat er ook nu zoveel mogelijk supporters mee naar Eindhoven gaan", is de uitleg van Gudde. "Dat wordt een uitdaging op een doordeweekse dag, want wil je hier als FC Groningen-supporter bij zijn, dan moet je wellicht een halve dag vrijaf nemen. Dan vraag je wel wat van je supporters."

Lees ook: Ajax, PSV, Feyenoord én AZ komen volgend weekend NIET in actie in de Eredivisie

Dus kwamen ze bij Grun met het geniale idee om een verzuimbriefje op te stellen. "Via ons kunnen zij aan hun werkgever vrijaf vragen en in ruil voor de medewerking nodigen wij op onze beurt de directeur van de onderneming uit bij een thuiswedstrijd van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion", aldus Gudde.