Madueke (18) maakt hattrick in 1e oefenwedstrijd PSV, nieuwe tactiek Schmidt al zichtbaar

BSR Agency

Martijn Baars • 21:15, 08-08-2020 / Laatste Update: 21:07, 05-01-2024

Dat Noni Madueke al vroeg in het seizoen in blakende vorm verkeert, was tijdens het trainingskamp van PSV in Duitsland de hele week al te zien. De 18-jarige Britse aanvaller bekroonde zijn knappe optredens in de training zaterdagmiddag met een hattrick tegen het Duitse SC Verl. Dankzij zijn 3 goals won PSV de 1e oefenwedstrijd van het seizoen: 0-3.

Alle treffers vielen voor rust. Vooral de 3e goal van Madueke mocht er zijn. Hij stuurde een paar man van de tegenstander het bos in en met een verschroeiend schot schoot hij binnen. Madueke liet in de 1e helft ook al zien razendsnel te zijn en was meerdere malen een plaag voor de tegenstander.

Nieuwe tactiek

Het was niet alleen de Noni-show, want ook de rest van de ploeg liet zich op een positieve manier zien. Daarbij werd de tactiek van de nieuwe trainer Roger Schmidt ook al zichtbaar. In sommige fases kreeg de tegenstander geen moment rust. PSV joeg de bal overtuigend af en SC Verl lag al snel op apegapen.

2e helft stuk minder

Na rust maakten 11 nieuwe PSV’ers minder indruk. Cody Gakpo was nog wel een paar keer gevaarlijk, maar zonder rendement. PSV kwam zelden in de problemen, maar moest toch nog enkele keren dulden dat de Duitse opponent eruit kwam. PSV speelde nog zonder Donyell Malen, Armando Obispo en Ryan Thomas. Zij waren nog niet wedstrijdfit en zaten op de tribune.