RB Leipzig herovert na winst in topper weer de koppositie

admin • 18:38, 17-12-2016 / Laatste Update: 17:23, 05-01-2024

RB Leipzig mag zich dankzij een belangrijke overwinning weer de nieuwe leider van de Bundesliga noemen. De sensatie van de Duitse competitie dit jaar won zaterdag met 2-0 thuis van Hertha BSC. Bayern kan zondag de 1e plek weer overnemen als zij winnen bij hekkensluiter Darmstadt 98.

De kersverse koploper had eigenlijk geen kind aan Hertha en was de hele wedstrijd beter. 5 minuten voor het rustsignaal schoot Timo Werner de thuisploeg op een voorsprong. In de 2e helft was het Willi Orban die de overwinning met een kopbal veilig stelde. Hertha zette er ook niet veel tegenover. De hele wedstrijd hebben zij geen 1 keer de bal tussen de palen geschoten.

Toch doet Hertha BSC het dit seizoen ook goed. De club uit Berlijn staat 4e. 6 punten onder Bayern en 9 punten onder Leipzig.

Kraker: Bayern - Leipzig

Dé wedstrijd van het jaar in de Bundesliga is de kraker tussen Bayern München en RB Leipzig. Woensdag 17 december maken zij in een onderling duel uit wie er als 'Herbstmeister' de winterstop ingaat. Dat duel kan ook bepalend zijn in wie er uiteindelijk de Duitse kampioen wordt.