Wereldgoal Dortmund is genoeg om RB Leipzig te verslaan

Pro Shots / Witters

admin • 21:25, 04-02-2017 / Laatste Update: 12:38, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft de topper in de Bundesliga van RB Leipzig gewonnen. Na 3 gelijke spelen op rij konden er eindelijk weer eens 3 punten bijgeschreven worden. Een goal van Pierre-Emerick Aubameyang in de 1ste helft was genoeg voor de winst.

Heerlijke goal Dortmund

Dortmund deelde na ruim een halfuur spelen de eerste speldenprik uit. Ousmane Dembélé speelde aan de rechterflank 2 Leipzig-spelers voorbij alsof ze er niet stonden. Daarna hield hij perfect het overzicht en legde de bal panklaar op het hoofd van Pierre-Emerick Aubameyang die raak kopte.

Ousmane Dembélé, diamant van Dortmund 💎💎💎 #bvbrbl pic.twitter.com/qBOQPoLYue

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 4 februari 2017

Goal afgekeurd

Voor de spits was het alweer zijn 21ste goal in 25 wedstrijden dit seizoen. Vlak na rust kon hij ook nummer 22 maken maar stuitte hij op Leipzig-doelman Péter Gulácsi. Ook Marco Reus kreeg een aardige kans, maar had net als zijn kompaan het vizier niet op scherp staan. Leipzig kon verassend weinig indruk maken. De beste kansen bleven voor Dortmund dat vlak voor tijd nog een bal van de lijn gehaald zag worden. Toch dacht Leipzig in de 'dying seconds' toch nog de gelijkmaker gescoord te hebben. Maar Palacios stond centimeters buitenspel.

Puntverlies Leipzig

Door de nederlaag verzuimt nummer 2 Leipzig om het gat met Bayern München te verkleinen. Bayern kwam eerder vanmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Schalke 04. De blikjesclub blijft daardoor steken op een achterstand van 4 punten.