ADO-keeper Groothuizen is basisplek kwijt na blunder in Utrecht
i

pro shots

ADO-keeper Groothuizen is basisplek kwijt na blunder in Utrecht

Martijn Baars • 18:14, 08-11-2018 / Laatste Update: 06:38, 05-01-2024

Indy Groothuizen is niet langer de 1e keeper van ADO Den Haag. Trainer Fons Groenendijk grijpt voor de thuiswedstrijd van zondag tegen AZ terug op de ervaren Robert Zwinkels, die voor de start van dit zijn seizoen plek verloor.

Groothuizen ging afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (3-0) flink in de fout, maar had eerder dit seizoen ook al wat blundertjes. Vorige week viel Robert Zwinkels al op met enkele knappe reddingen in het bekerduel met Feyenoord, dat ADO overigens met 5-1 verloor.

Fans willen Zwinkels

Hoewel ze bij ADO Groothuizen nog steeds als de keeper van de toekomst zien, krijgt Zwinkels dus ook in de competitie weer de voorkeur. De laatste weken werd bij de Haagse aanhang de roep om de 35-jarige Westlander al steeds luider. ADO pakte in de laatste 3 wedstrijden slechts 1 punt.

Meer wijzigingen

Fons Groenendijk vindt het nodig om nu in te grijpen. Naast de doelman overweegt de trainer zijn elftal komend weekeinde op nog meer plaatsen te wijzigen. "Ik ga er alles aan doen om het tij te keren”, aldus Groenendijk.