Advocaat: 'Berghuis mag zelf bepalen wanneer hij er klaar voor is'
i

ANP

Advocaat: 'Berghuis mag zelf bepalen wanneer hij er klaar voor is'

Martijn Baars • 20:19, 27-08-2020 / Laatste Update: 20:16, 05-01-2024

Of Steven Berghuis vrijdag tegen Hamburger SV in actie komt namens Feyenoord is nog afwachten. Trainer Dick Advocaat zei dinsdag na de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld dat het streven was om de aanvoerder vrijdag in Kufstein speeltijd te geven. "Maar Berghuis bepaalt zelf, hij moet aangeven of hij er klaar voor is. Als dat niet zo is, dan wachten we", zegt Advocaat.

Berghuis liep voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een longinfectie op. De rechterspits moest zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis. Zaterdag tegen MSV Duisburg deed hij 30 minuten mee. Toch gaf hij aan zich nog altijd niet optimaal te voelen. Berghuis trainde donderdag wel volledig mee met de selectie en liet een fitte indruk achter. Datzelfde gold voor Ridgeciano Haps, die door het oplopen van het coronavirus even aan de kant moest blijven, maar tegen HSV hoogstwaarschijnlijk zal spelen.

Malacia en Sinisterra

Bij Feyenoord staan Tyrell Malacia en Luis Sinisterra in Duitsland inmiddels ook weer op het veld. De verdediger is herstellende van een heupoperatie en de aanvaller liep vorig seizoen een zware kruisbandblessure op. Beide spelers herstellen voorspoedig, maar zijn nog niet aan groepstrainingen toe. 

Conteh

Christian Conteh, de Duitse aankoop van FC Sankt Pauli, moet langer wachten op zijn debuut. De linkerspits heeft een lichte blessure, reisde zaterdag wel mee naar Duisburg, maar keerde na die wedstrijd terug naar Rotterdam. De aanvaller voelde zich niet fit en miste het trainingskamp in Duitsland en Oostenrijk.