Alwéér nieuwe Roda-soap: oud-adviseur wil nog een ton, Roda eist van hem weer miljoenen
i

ANP

Alwéér nieuwe Roda-soap: oud-adviseur wil nog een ton, Roda eist van hem weer miljoenen

admin • 19:22, 29-12-2019 / Laatste Update: 17:59, 13-12-2023

Pieter Nieuwenhuis heeft voor een nieuwe soap gezorgd bij het Limburgse Roda JC. De voormalig adviseur van de KKD-club wil graag nog €100.000,- van de ploeg uit Kerkrade. Klein detail: zelf hangt hem nog een claim van een paar miljoen boven het hoofd. Die claim komt dan weer van Roda.

Nieuwenhuis begon bij Roda als woordvoerder van de potentiële nieuwe Mexicaanse eigenaar Mauricio de la Vega, die met een zak geld kwam aanzetten. Maar toen dat geld er niet bleek te zijn, verdween Nieuwenhuis plots van de radar. Later kwam hij weer terug, om samen met Roda De la Vega eruit te helpen werken. Van de maanden die dat gekost heeft, wil hij nog met zijn bedrijfje bijna 100.000 euro zien.

Ruzie en miljoenenclaim

Roda betaalde dit bedrag niet, waardoor er ruzie ontstond en aandeelhouder en horecamagnaat Roland Hogenelst met een miljoenenclaim dreigt. Reden? "Hogenelst verwijt mij dat ik hem niet tijdig in contact heb gebracht met Frits Schrouff (voormalig Roda-eigenaar). Maar dat was destijds mijn taak niet. Na dat appje heb ik een advocaat in de hand genomen", aldus Nieuwenhuis tegenover De Limburger.

Slecht werk

Roda-directeur Herman Huirne zegt de rekening pas te willen betalen als hij weet hoe het bedrag tot stand is gekomen. Hogenelst wil zijn torenhoge claim 'gewoon' doorzetten. Hij zegt dat Nieuwenhuis zijn werk als vinder van een nieuwe eigenaar niet goed heeft uitgevoerd, zeker omdat hij graag zelf de club in handen wilde hebben. "Ik heb toen aan Nieuwenhuis laten weten dat ik interesse had in de club. Maar Nieuwenhuis zei dat men verder ging met die Mexicaan. Later heb ik dat nagevraagd bij de medewerkers van Schrouff. Toen bleek dat Nieuwenhuis mijn interesse helemaal niet kenbaar had gemaakt. Had hij dat wel gedaan, dan was De la Vega nooit ingestapt en waren al die verliezen er nu niet geweest."