Amerikaan geeft rode kaart gevende scheids kopstoot op arm en mag ook douchen (video)

Trevor Wagener • 14:01, 11-08-2019 / Laatste Update: 14:05, 12-12-2023

Wat een beelden bij de USL-wedstrijd tussen Hartford Athletic en het 2e elftal van de New York Red Bulls van zaterdag. Daar vielen maar liefst 2 rode kaarten in 1 minuut en allebei zijn ze erg discutabel!

Allereerst mocht, bij een 1-0 voorsprong, de Engelsman Alex Davey namens Hartford inrukken. Hij trok een doorgebroken speler neer en veroorzaakte een penalty. Zijn ploeggenoot, de Amerikaan Raymond Lee, was het hier niet mee eens en liet dat blijken aan de scheidsrechter.

Koppie erbij

Terwijl de arbiter de rode kaart voor Davey omhoog hield, besloot Lee zijn arm een kopstootje te geven. Gevolg? Ook Lee mocht vertrekken. Door de consternatie die ontstond, duurde het even voordat de penalty genomen werd. Sterker nog: niet iedereen begreep dat ook Lee de rode kaart had gekregen.

Uiteindelijk deden de 9 man van Hartford het niet slecht, maar konden zij niet voorkomen dat NY Red Bulls met 1-5 wist te winnen. Overigens speelt Nederlander Sem de Wit ook bij Hartford. Hij speelt daar altijd in de basis en maakte ook nu de 90 minuten vol.