Atlético Madrid kegelt titelverdediger Barcelona uit Champions League

admin • 00:33, 14-04-2016 / Laatste Update: 12:55, 07-01-2024

Atlético Madrid is er in geslaagd om de halve finales van de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Diego Simeone wist in Estadio Vicente Calderón met 2-0 te winnen van Barcelona. Het eerste duel eindigde in een 2-1 overwinning voor Barça.

Antoine Griezmann was de grote man bij de thuisploeg. Hij opende de score en benutte in de slotfase een strafschop. Barcelona werd in de slotfase de kans op een verlenging door de neus geboord. Gabi maakte hands in zijn eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter floot niet voor een penalty maar vrije trap.

Barcelona is het helemaal kwijt

Uitgerekend in de fase dat de prijzen worden verdeeld in een seizoen, is Barcelona van slag. De club hield slechts één puntje over aan de laatste drie competitiewedstrijden en tegen een onverzettelijk Atlético ging het dus ook mis in de Champions League. Trainer Luis Enrique kiest de laatste weken voor de spelers die het hele seizoen erg succesvol waren. Op de één of andere manier kunnen zij de laatste weken hun stempel niet meer overtuigend op een wedstrijd drukken.

1-0 fout Alba

Jordi Alba mocht zich aanrekenen dat de thuisploeg in de 36e minuut op voorsprong kwam. De linksback leverde de bal zomaar in en moest vervolgens toekijken hoe Saul Niguez met de buitenkant van zijn linkervoet het hoofd van Antoine Griezmann bereikte. De Fransman kopte onberispelijk raak en bestrafte Barcelona voor de afwachtende houding die de ploeg in de openingsfase aannam (1-0). Want Barcelona leek naar Madrid te zijn gekomen om de voorsprong van 2-1 te komen verdedigen. Het elftal van trainer Luis Enrique probeerde de wedstrijd in een laag tempo te controleren en bracht de gevaarlijke spitsen Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar nauwelijks in stelling.

Ook op achterstand nam Barcelona niet het uiterlijk aan van de ploeg die tot voor kort bijna alle tegenstanders met prachtig aanvallend spel het nakijken gaf. De titelverdediger in de Champions League ontsnapte in de openingsfase van de tweede helft toen Niguez op de lat kopte. De op het nippertje mislukte doelpoging leek Barcelona wakker te schudden. De bezoekers namen de regie van de wedstrijd over, maar slaagden er niet in de hechte defensie van Atlético te ontregelen met een gelijkmaker. Atlético scoorde wel, met dank aan Griezmann en een benutte strafschop. De arbiter verzuimde vervolgens Barcelona een penalty te geven. Dus zullen ze bij Atlético waarschijnlijk voorlopig niet meer roepen dat Barcelona niet uit de Champions League mag van de UEFA.