Barça wil niet in de Premier League gaan ballen
i

Photo News

Barça wil niet in de Premier League gaan ballen

admin • 18:22, 21-10-2017 / Laatste Update: 16:10, 07-01-2024

FC Barcelona wil in de Spaanse competitie blijven voetballen, ook al zou Catalonië onafhankelijk worden. Dat zei voorzitter Josep Maria Bartomeu tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Catalaanse topclub.

,,U kunt er zeker van zijn dat dit bestuur altijd zal handelen in het belang van de club. In de huidige situatie betekent dit dat Barcelona blijft spelen in La Liga. Dat is in wederzijds voordeel'', sprak Bartomeu.

Premier League?

De president van Barça was kortgeleden minder helder. Tijdens de rellen rond het referendum, waarin de Catalanen zich mochten uitspreken over de onafhankelijkheid van hun regio, zei Bartomeu dat Barça misschien wel moest uitkijken naar andere competities, zoals de Premier League. Hij kwam zaterdag terug op die woorden.

Niet in gevangenis

Bartomeu was op hetzelfde moment niet blij met de aanhouding van 2 belangrijke mensen die onafhankelijkheid willen: ,,Barça is meer dan een club en moet een plek zijn voor dialoog, harmonie en respect. Iedereen moet voor zijn mening kunnen uitkomen en om die reden is het verwerpelijk dat mensen om hun politieke ideeën in de gevangenis komen.''