Bayern maakt geen fout tegen hekkensluiter bij rentree Robben, bizarre invalbeurt Jonathas

REUTERS

admin • 19:33, 04-05-2019 / Laatste Update: 06:39, 05-01-2024

Bayern München heeft vanmiddag in eigen huis afgerekend met laagvlieger Hannover 96: 3-1. Tijdens dat duel maakte Arjen Robben zijn rentree, hij mocht in de slotfase invallen. Ook was er een wel heel bijzondere invalbeurt voor voormalig AZ-spits Jonathas.

Invallen, scoren en rood krijgen in 10 minuten

Bayern nam voor rust een soevereine voorsprong door goals van Robert Lewandowski en Leon Goretzka, maar vrijwel direct ná rust werd het moeilijk. De halverwege ingevallen Jonathas benutte in de 51ste minuut een penalty voor 2-1. Bij het snel uit de goal willen halen van de bal duwde hij overigens keeper Sven Ulreich, waarvoor hij een gele kaart kreeg.

Een paar minuten na zijn doelpunt moest Jonathas vervolgens inrukken. Hij raakte Joshua Kimmich met zijn arm en kreeg daarvoor zijn 2de gele kaart. In de laatste 10 minuten scoorde Franck Ribéry de 3-1, waarna Robben mocht invallen. Hij speelde zijn vorige wedstrijd in november 2018, maar ontbrak sindsdien met een slepende blessure.

👏 | He's back!@ArjenRobben #fcbh96 pic.twitter.com/lfSlWC9OGs

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 4, 2019

Hannover dicht bij degradatie

Hannover staat door de nederlaag op de drempel van degradatie, maar omdat VfB Stuttgart met 3-1 verloor bij Hertha BSC, is dat nog niet officieel. Bij de thuisploeg gaf invaller Javairo Dilrosun een assist, Karim Rekik speelde de hele wedstrijd.

Wout Weghorst won met VfL Wolfsburg met 2-0 van 1. FC Nürnberg, dat ook bijna zeker is van degradatie. De subtopper tussen Borussia Mönchengladbach en 1899 Hoffenheim eindigde in 2-2.