Bizarre wending in Achilles-soap: vrijwilligers opgewacht door honden
i

Twitter Lex Lammers

Bizarre wending in Achilles-soap: vrijwilligers opgewacht door honden

Martijn Baars • 13:22, 15-11-2019 / Laatste Update: 06:11, 07-01-2024

De sfeer rond Achilles '29 wordt steeds grimmiger. De club is na een uit de hand gelopen conflict niet meer welkom op zijn complex, dat nu zelfs met honden bewaakt wordt door de familie Derks. De voormalige bestuurders zijn eigenaar van de grond.

Achilles '29, bij iedereen bekend geworden door de documentaire Voetbal is Oorlog, heeft ruzie met de de familie Derks. Hun rol is uitgespeeld, maar de mensen die het jarenlang voor het zeggen hebben bij de club uit Groesbeek hebben nog wel een troef in handen: sportcomplex De Heikant staat op hun grond.

Honden

Vrijwilligers van Achilles '29 stonden donderdagavond op weg naar het clubhuis oog in oog met drie leden van de familie Derks en 2 honden met 2 begeleiders. De familie probeerde zo ongewenst bezoek tegen te houden.

'Steeds grimmiger'

Donderdag is een vaste clubavond waar mensen in de kantine een pilsje komen drinken. Het clubhuis is nog van Achilles. "Het schrikt mensen af", zegt voorzitter Pjotr van der Horst. Hij noemt het gedrag van de familie Derks ‘intimiderend en provocerend’. "Het wordt steeds grimmiger."

Verboden terrein

Om te voorkomen dat er nog langer kan worden gevoetbald op De Heikant werden eerder deze week al grote stukken kunstgras uit het hoofdveld gesneden en werden de lichtmasten onklaar gemaakt. Ook zijn er rond het terrein nieuwe hekken geplaatst om de toegang af te sluiten. De familie Derks heeft het complex tot verboden terrein verklaard.