Boos KV Mechelen stapt nu naar arbitragehof om degradatie aan te vechten
i

BELGA

Boos KV Mechelen stapt nu naar arbitragehof om degradatie aan te vechten

admin • 20:39, 06-06-2019 / Laatste Update: 13:27, 12-12-2023

KV Mechelen heeft officieel beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Belgische geschillencommissie voor het profvoetbal. De club gaat niet akkoord met de degradatie en zoekt het nu bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

Begin deze maand besliste de geschillencommissie nog dat de verplichte degradatie van het gepromoveerde Mechelen van kracht bleef. Een verrassing is de beslissing van de club om in beroep te gaan niet. ‘KVM’ heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn in de vermeende matchfixingzaak. ,,We zijn onschuldig‘’, benadrukte de bekerwinnaar van dit seizoen eerder in een persbericht, nadat de geschillencommissie anders had geoordeeld. ,,Na een 1e lezing merken we dat de commissie gewoonweg niet ingaat op onze argumenten en vragen voor bijkomend onderzoek.‘’

Fraudezaak

Het gaat allemaal om een fraudezaak die ruim 1 jaar geleden speelde in de slotfase van het seizoen. 4 bestuurders van KVM uit die tijd worden veroordeeld voor competitievervalsing. Ook 3 spelersmakelaars zijn schuldig bevonden aan illegale praktijken in het omkopingsschandaal in het Belgische profvoetbal.