Bosz baalt van rood: Ziyech was niet zo slim

Bosz baalt van rood: Ziyech was niet zo slim

Martijn Baars • 08:06, 16-09-2016 / Laatste Update: 07:59, 05-01-2024

Trainer Peter Bosz baalde donderdag van de 2 gele kaarten die Hakim Ziyech kreeg in de gewonnen uitwedstrijd tegen Panathinaikos (2-1). ,,Dat was niet slim van hem", zei de trainer van Ajax. ,,We speelden een gewonnen wedstrijd, maar kwamen daarna toch nog in de problemen."

Ziyech speelde geen gelukkige wedstrijd in Athene. ,,Volgens mij pakte hij die kaarten ook uit frustratie", zei Bosz. ,,Dat was gewoon niet handig. We stonden op dat moment met 2-1 voor en zij speelden met 10 man. Dan moet je snel met 11 man het 3e doelpunt maken. Dat zat er ook in."

Ziyech is nu geschorst voor de volgende wedstrijd van Ajax in de Europa League.

Dramatisch begin

Bosz was wel te spreken over het resultaat. ,,We begonnen dramatisch maar kregen de wedstrijd na een half uur onder controle. Daarna hadden we dit duel eerder moeten beslissen. We krijgen in de openingsfase een enorme domme goal tegen.'' Doelman André Onana bokste de bal verkeerd weg. ,,Daarna waren we een kwartier in de war. Vervolgens hebben we ons goed hersteld. Alleen hadden we in de slotfase nooit meer in de problemen mogen komen."

Eerste

,,Zo'n jongen mag nooit zo vrij staan. Ik heb wel genoten van die prachtige sfeer hier in het stadion", vervolgde Bosz die ook wel kon leven met de uitslag van de wedstrijd tussen de andere ploegen in de poule. Standard Luik en Celta de Vigo speelden gelijk (1-1) in België.