Bosz neemt alle 'Schalke-helden' en rits verse spelers mee naar PSV
i

Pro Shots

Bosz neemt alle 'Schalke-helden' en rits verse spelers mee naar PSV

Martijn Baars • 21:18, 22-04-2017 / Laatste Update: 07:38, 05-01-2024

Ajax vecht zondag in Eindhoven voor de laatste kans op de titel. Tegen PSV moet er hoogstwaarschijnlijk weer hard geknokt worden. En dat terwijl de meeste spelers 120 minuten in de benen hebben na de heroïsche wedstrijd tegen Schalke. Trainer Peter Bosz neemt dan ook een selectie van 22 man mee, met daarin een hoop verse krachten.

Alleen Daley Sinkgraven ontbreekt nog steeds vanwege een blessure. Verder beschikt Bosz over een fitte selectie, al is nog maar de vraag hoe erg de vermoeidheid gevoeld gaat worden. In principe kan hij zijn vaste basiself opstellen, maar kan hij ook voor een heel vers elftal kiezen. Al lijkt dat niet logisch.

De selectie: Andre Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Justin Kluivert.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

Ook gekke opstelling mogelijk

De verwachte opstelling is 'gewoon' die van de afgelopen weken. Maar als Bosz alleen maar verse krachten wil, kan dat ook. Kijk maar: Boer, Tete, Veltman (80 minuten in de benen), Westermann, Riedewald; Van de Beek, Nouri, De Jong; Cerny, Cassierra en Neres.