Buitenlandse pers komt woorden te kort: 'CRWOW, Ronaldo wint de hemel'
i

Proshots

Buitenlandse pers komt woorden te kort: 'CRWOW, Ronaldo wint de hemel'

admin • 10:56, 04-04-2018 / Laatste Update: 05:07, 06-01-2024

We blijven het gewoon nog even hebben over de geweldige omhaal van Cristiano Ronaldo. De superster van Real Madrid pakte dinsdagavond het Juventus Stadium uit met een zelden geziene combinatie van atletisch vermogen, doelgerichtheid en flair. Alle mensen in het stadion stonden op de banken en ook de buitenlandse pers komt superlatieven te kort. Een overzicht:

Marca: “Cristiano wint de hemel”

Bij de Real-gezinde Spaanse krant Marca wisten ze wel raad met de parel van Ronaldo. “Cristiano Ronaldo scoorde met een omhaal, iets waar hij al lang naar hunkert. De setting was idyllisch en Ronaldo kreeg zelfs applaus van het thuispubliek en van Gianluigi Buffon, een van de beste doelmannen uit de geschiedenis van het voetbal. Cristiano heeft de hemel gewonnen.”

L’Equipe: “Op een andere planeet”

Ook bij de toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe keken ze hun ogen uit. “Ronaldo scoorde al na 3 minuten, maar het echte meesterwerk was net voorbij het uur te bewonderen. Ronaldo lanceerde zichzelf in de lucht en pakte uit met een wonderbaarlijk gebaar. Buffon kon alleen maar naar de bal kijken en Ronaldo, hij leeft op een andere planeet, lokte zelfs applaus van de thuisfans uit. In het slot liet de Portugees na om zijn hattrick compleet te kunnen maken, maar dat maakte niet uit: hij had al genoeg gedaan.”

Olé: “Een beest”

Er verschenen met Dybala en Higuain wel wat Argentijnen aan de aftrap, maar ook de Argentijnse krant Olé schonk het meeste aandacht aan Ronaldo. “Met een Cristiano Ronaldo in bloedvorm heeft Real Madrid Juventus verslagen met 0-3”, klinkt het. “Vooral de tweede treffer van Ronaldo was van een zelden vertoonde klasse. Subliem, wat een beest! Iedereen op de banken. Het Juventus-publiek liet de woede om de nederlaag varen en gaf ‘CR7’ waar hij recht op had: een groot applaus.”

Mundo Deportivo: “Cristiano Ronaldo vernietigt Juventus”

Van de Spaanse krant Mundo Deportivo is het geen geheim dat de redactie een lichte voorkeur heeft voor FC Barcelona. Maar toch viel er ook bij ‘MD’ flink wat lof te bespeuren voor Ronaldo. “Hij opende de score al na drie minuten en pakte na rust uit met een schitterende omhaal. Hij vernietigde Juventus bijna in z’n eentje. Grote klasse.”

La Gazzetta dello Sport: “CRWOW”

“Het is moeilijk om een hoogtepunt toe te voegen aan de schitterende carrière die Ronaldo al gehad heeft, maar de omhaal die hij scoorde tegen Juventus zal zeker een mooi plaatsje krijgen tussen zijn voetbalherinneringen”, zo klonk het in La Gazzetta dello Sport. “Hij kreeg een staande ovatie van 90% van de thuisaanhang. Sportfanaten. Door Ronaldo mag Real zich nu al opmaken voor de halve finales. CRWOW.”