Damen is een echte pechvogel, maar opgeven? Nooit!
i

ANP Pro Shots

Damen is een echte pechvogel, maar opgeven? Nooit!

admin • 16:13, 08-09-2017 / Laatste Update: 17:06, 05-01-2024

Excelsior-doelman Alessandro Damen heeft twee weken geleden in het uitduel met Heracles voor de 3e keer in 2,5 jaar tijd zijn kruisband afscheurd. Een klein lichtpuntje: omdat er geen complicaties zijn kan hij volgende week vrijdag al onder het mes. Daarna kan hij snel met zijn herstel beginnen.

Want opgeven komt bij hem, ondanks de grote hoeveelheid pech, totaal niet in hem op: "Naast het voetbal doe ik een HBO-opleiding sportmanagement en ondernemerschap. Ik heb me de laatste weken wel afgevraagd: moet ik me dan daar op richten? Daar heb ik het ook wel met mijn naasten over gehad, maar uiteindelijk kom je terug op het feit dat je wil blijven voetballen."

'Nog niet alles laten zien' 

Hij speelde in totaal 14 eredivisiewedstrijden en kwam daarin goed uit de verf: "Maar ik heb het nog niet een heil seizoen lang kunnen laten zien. Dat maakt me wel een beetje boos. Daar haal ik mijn motivatie uit. Ik weet dat ik het kan en wil nog 1 keer alles op alles zetten, laten zien wat ik in huis heb. Het moet gewoon een keer goed gaan."

Of hij bang is dat het nog een keer fout gaat? "Daar wil ik nu helemaal niet aan denken. Ik ga gewoon voor een 3e keer het revalidatieproces in, en we zullen wel zien hoe ik daaruit kom. Mijn opleiding is wel ietsje belangrijker geworden inmiddels. Dat heb ik wel beseft, dat het belangrijk is om een plan B te hebben."