Deze spelers zijn allemaal meteen geschorst als het seizoen in Nederland weer begint
i

BSR Agency

Deze spelers zijn allemaal meteen geschorst als het seizoen in Nederland weer begint

Martijn Baars • 18:52, 24-08-2020 / Laatste Update: 00:36, 09-01-2024

Het afgelopen Eredivisie-seizoen mag dan gestaakt zijn vanwege het coronavirus, dat betekent niet dat overal maar een streep door is gegaan. De door spelers opgelopen straffen moeten in de nieuwe competitie wél gewoon uitgezeten worden.

Wanneer Feyenoord het seizoen op 12 september opent tegen PEC Zwolle, is Eric Botteghin er niet bij in de ploeg van Dick Advocaat. De Braziliaanse verdediger heeft nog een wedstrijd schorsing open staan, daterend van afgelopen seizoen. Om dezelfde reden moet Willem II het diezelfde dag, tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, stellen zonder z’n captain Jordens Peters.

Aaron Meijers

ADO Den Haag moet op zondag 13 september, uit tegen Heracles, een oplossing bedenken voor de afwezigheid van Aaron Meijers. Ook de middenvelder heeft nog een sanctie van een wedstrijd schorsing overgehouden aan het afgelopen seizoen.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna Sittard ontbreekt Grégoire Amiot nog een wedstrijd. De Franse verdediger zat een schorsing van 3 wedstrijden uit (waarvan 1 voorwaardelijk). 1 ervan heeft hij er inmiddels uitgezeten. De andere zit hij uit wanneer de Limburgers het seizoen op 12 september openen met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Huntelaar in de beker

Ook Ajax heeft nog last van afgelopen seizoen. In de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Utrecht (2-0 nederlaag) liep Klaas-Jan Huntelaar tegen een gele kaart aan. Dit betekent dat de ervaren spits er niet bij is tijdens de eerstvolgende bekerwedstrijd van de Amsterdammers.

Sean Klaiber

Voor Sean Klaiber van FC Utrecht, die in dezelfde ontmoeting tegen geel aanliep en daardoor de bekerfinale tegen Feyenoord gemist zou hebben, geldt hetzelfde.