Dit bericht bekijken op Instagram

Hm..... 😂😂😂....

Een bericht gedeeld door Kevin Pannewitz (@panne08) op

Dronken op de training: deze Duitse profvoetballer doet het gewoon

Robert Hüsken • 20:10, 23-10-2018 / Laatste Update: 19:00, 04-01-2024

Kevin Pannewitz (27) is door zijn club Carl Zeiss Jena uit de Duitse 3. Bundesliga voor een week geschorst. De verdedigende middenvelder zou namelijk afgelopen zaterdag dronken op de training zijn gekomen. Het lijkt de story of his life.

Trainer Mark Zimmermann bevestigt aan de Duitse krant Bild dat Pannewitz deze week niet welkom is op de training en dat hij ook niet bij de selectie zit voor het duel met Energie Cottbus. Bild weet dat Pannewitz ziek zou zijn en de aangeboden hulp moet aannemen. Anders verscheurt de club zijn contract.

120 kilo

Pannewitz gold eerst als een groot talent, maar gooit er in zijn leven met de pet naar. Hij speelde zelfs in de jeugdelftallen van Duitsland, maar daarna ging het bergafwaarts. Pannewitz stopte met voetballen en ging meubels en wasmachines in Berlijn sjouwen als beroep. Hij woog een paar jaar geleden zelfs 120 kilo. Dankzij zijn zwager knokte hij zich terug en Carl Zeiss Jena bood hem een nieuwe kans als profvoetballer. Pannewitz leek op de goede weg. Hij viel 30 kilo af (zie foto hierboven) en maakte in januari na 2099 dagen (!), dat is bijna 6 jaar, zijn comeback in het profvoetbal.

Tot nu. Hij heeft al tijden moeite met fit worden en baalt ervan dat hij niet aan spelen toe komt. Het gaat nu dus wederom slecht met Pannewitz. Het lijkt erop dat hij zijn allerlaatste kans als profvoetballer nu ook vergooit.