Easy win voor Duitsland in Wit-Rusland: Nederland nu 3de in de poule
i

REUTERS

Easy win voor Duitsland in Wit-Rusland: Nederland nu 3de in de poule

Robert Hüsken • 00:58, 09-06-2019 / Laatste Update: 10:42, 08-01-2024

In de EK-kwalificatiegroep van Oranje maakte Duitsland zaterdagavond geen fout. Onder leiding van invalcoach Marcus Sorg boekte de bij vlagen heerlijk spelende Mannschaft een simpele uitzege bij Wit-Rusland: 0-2.

Door de overwinning van de concurrent staat Nederland nu derde in groep C met drie punten uit twee duels. Duitsland heeft drie punten meer. Noord-Ierland heeft zelfs zes punten meer dan Oranje, al heeft de koploper die eerder op de avond won van Estland (1-2) wel een duel meer gespeeld.

Interim-coach

In Borisov zat Marcus Sorg als eindeverantwoordelijke op de bank bij Duitsland. De 53-jarige assistent-bondscoach verving Joachmim Löw, die nog niet hersteld is van het ongeluk dat hij onlangs kreeg tijdens het sporten. Löw heeft last van een vernauwing van een slagader waardoor Sorg ook dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Estland de leiding heeft.

Voorsprong

Duitsland kwam tegen Wit-Rusland al vroeg op een verdiende voorsprong. Nadat Serge Gnabry, Lukas Klostermann en Marco Reus kansen om te scoren onbenut hadden gelaten, sloeg Leroy Sané in de dertiende minuut wél toe. De aanvaller van Manchester City, die deze zomer mogelijk verkast naar Bayern München, rondde fraai af na voorbereidend werk van Joshua Kimmich.

Na ruim een uur spelen gooide Reus het duel in het slot. Na weer een uitgebreide aanvalsopbouw dook de aanvaller van Borussia Dortmund vrij voor het doel op: 0-2. Na die goal werd het voetbal van de Duitsers nog frivoler dan het al was. Een doelpunt leverde het overwicht echter niet meer op.