Het einde van een tijdperk! Tim Cahill stopt als Australisch international
i

Getty Images

Het einde van een tijdperk! Tim Cahill stopt als Australisch international

Martijn Baars • 11:06, 17-07-2018 / Laatste Update: 11:30, 07-01-2024

Na 4 WK's, 107 interlands en 50 goals houdt Tim Cahill het voor gezien als international van Australië. De 38-jarige aanvaller, alltime-topscorer voor zijn land, maakt zijn afscheid via Twitter bekend.

Cahill speelde zijn 107de en laatste interland vorige maand op het WK in Rusland. Hij kwam als invaller in het veld in de laatste groepswedstrijd van de Socceroos tegen Peru. Hij debuteerde als international tegen Zuid-Afrika in 2004. Na 14 jaar topniveau vindt Cahill het als international welletjes. Cahill wordt beschouwd als 1 van de grootste spelers uit de Australische voetbalgeschiedenis.

Enorme eer

"Ik hang vandaag mijn schoenen aan de wilgen als speler van de Socceroos'', twitterde Cahill niet geheel onverwacht. "Ik kan met geen woorden beschrijven wat het voor me heeft betekend om mijn land te vertegenwoordigen. Ik bedank iedereen die me gedurende al die jaren heeft gesteund. Elke interland was een enorme eer.''

Cahill speelde het voorbije halfjaar voor het Engelse Millwall. Hij kwam op clubniveau ook uit voor onder meer Everton, New York Red Bulls en Melbourne City.