Erik ten Hag neergesabeld na nieuwe wanprestatie Manchester United: 'Een van de slechtst gecoachte teams'
Erik ten Hag © Getty Images

Erik ten Hag neergesabeld na nieuwe wanprestatie Manchester United: 'Een van de slechtst gecoachte teams'

06:53, 07-05-2024 / Laatste Update: 07:17, 07-05-2024

Voor Manchester United en Erik ten Hag waren maandagavond de druiven opnieuw zuur. Het rampseizoen van de club werd nog ietsje erger door de 4-0 nederlaag bij Crystal Palace. De Britse media waren wederom spijkerhard na de vernedering.

United moet door de nederlaag vrezen dat het niet eens Europees voetbal gaat halen. Het leed de dertiende nederlaag in de Premier League, een negatief clubrecord, en zakte naar de achtste plaats. Ten Hag staat al tijden onder druk door de prestaties van zijn team en dat is na maandag niet minder geworden.

'Een van de slechtst gecoachte teams'

Jamie Carragher, oud-speler van aartsrivaal Liverpool, hield zich bij Sky Sports niet in: "Ik zou zelfs van het beloftenteam niet verwachten dat ze op deze manier verliezen."In de Premier League is United een van de slechtst gecoachte teams. Dat is een feit. Ik heb in mijn carrière een aantal topcoaches gehad en je kunt zien dat het daar fout gaat."

Ten Hag leek eerder vorige week nog goed nieuws te gaan krijgen van de club, maar de Daily Mail neemt na de nieuwe afstraffing al een voorschot op een mogelijk vertrek van Ten Hag: "Ten Hag zag hoe zijn uitgeputte team verscheurd werd. Dit voelt als de laatste klap voor de man die de taak had om de glorie uit de tijd van Sir Alex Ferguson terug te brengen."

'Hou je mond en ga van het veld'

Toch wil Carragher wil niet alleen Ten Hag de schuld geven. Voormalig Eredivisie-spelers Antony, Mason Mount en André Onana werden fluisterend na de wedstrijd gezien en dat stoorde de oud-verdediger: "Hou je mond en ga van het veld. Waarschijnlijk fluisteren ze over andere spelers. Het is beschamend." Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Ook krijgt Casemiro er hard van langs. De Braziliaan werd in 2022 overgenomen van Real Madrid, waar hij vijf keer de Champions League mee won. Hij moest een sterkhouder worden, maar volgens Manchester Evening News is het klaar met de 32-jarige middenvelder: "Er is geen weg meer terug. Zijn aftakeling is niet meer terug te draaien."