Evra krijgt aanklacht van UEFA aan z'n broek door gewelddadig gedrag
i

AP

Evra krijgt aanklacht van UEFA aan z'n broek door gewelddadig gedrag

admin • 14:00, 03-11-2017 / Laatste Update: 11:16, 05-01-2024

Het was voor Patrice Evra op z'n zachtst gezegd niet zo'n lekkere avond donderdagavond. Al voordat de scheidsrechter op z'n fluit had geblazen voor het begin van de wedstrijd kreeg hij al de rode kaart te zien en tot overmaat van ramp verloor zijn ploeg ook nog met 1-0. Nu wordt hij ook nog aangeklaagd door de UEFA voor gewelddadig gedrag.

Even terug naar donderdagavond. Olympique Marseille speelde bij en tegen Vitória SC in de groepsfase van de Europa League. De Frans oud-international was rustig bezig met zijn warming-up toen hij ineens een supporter - van zijn eigen club nota bene - een high kick gaf in het gezicht. De supporter zou hem hebben uitgescholden en beledigd, maar de scheidsrechter stuurde Evra van het veld af nog voordat hij binnen de lijnen was gekomen.

UEFA is niet blij

Olympique Marseille had nog geluk, want Evra zou toch op de bank beginnen waardoor ze gewoon met 11 man konden starten, maar toch. Het was een gekke bijkomstigheid. De UEFA is not amused en heeft de voetballer voorlopig voor 1 duel geschorst, maar dat kan zomaar meer worden. Marseille moet sowieso op het matje komen bij UEFA, vanwege het wangedrag van de eigen aanhang in Portugal. De 'fans' kwamen namelijk het veld op, staken vuurwerk af en sloopten de boel.