FC Twente dankt Boadu en Smal voor nipte overwinning in Overijsselse derby
Myron Boadu scoorde als enige tegen Heracles Almelo. © Pro Shots

FC Twente dankt Boadu en Smal voor nipte overwinning in Overijsselse derby

16:28, 31-03-2024

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de strijd om de derde plaats. In een moeizame wedstrijd won de ploeg van trainer Joseph Oosting met 1-0 de Overijsselse derby van Heracles Almelo.

Twente had het overwicht tegen de bezoekers uit Almelo. De club uit Enschede sloeg pas in het begin van de tweede helft toe. Myron Boadu schoot raak op aangeven van Gijs Smal. Daar bleef het bij in De Grolsch Veste.

Maar ook een 1-0-zege levert 3 punten op en dus staat Twente weer 4 punten los van AZ. De tweede plaats van Feyenoord is uit zicht. Het verschil is liefst 9 punten. De derde plaats levert aan het eind van de competitie voorronde Champions League op.

Smal speelt honderdste wedstrijd voor Twente

Gijs Smal stond zoals gewoonlijk op linksback bij FC Twente, maar het was een bijzondere wedstrijd voor hem. Smal speelde namelijk zijn honderdste wedstrijd voor de club uit Enschede. Hij luisterde dat op met een assist. Het zullen waarschijnlijk ook zijn laatste wedstrijden zijn, want zijn contract loopt af. Smal zou al een akkoord met Feyenoord hebben.

Twente en Heracles kijken naar onderen

FC Twente en Heracles kijken in de Eredivisie vooral naar onderen. De Enschedese club wil AZ van zich afschudden in de strijd om Champions League-voetbal. Heracles wil het gat met die vervelende degradatiestreep vergroten.

Opstellingen FC Twente - Heracles Almelo

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Bruns, Pröpper, Smal; Kjolo, Sadílek, Steijn; Rots, Boadu, Van Wolfswinkel.

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord, Leerdam, Hoogma, Oppegard; De Keersmaecker, Hrustic; Limbombe, Bruijn, Roosken; Hornkamp.