Feyenoord sluit als 9e club in de Eredivisie deal met TOTO
i

Tom Bode

Feyenoord sluit als 9e club in de Eredivisie deal met TOTO

Martijn Baars • 11:29, 24-07-2020 / Laatste Update: 00:31, 05-01-2024

Feyenoord voetbalt 3 jaar met het TOTO-logo. Vrijdag maakt het de deal met de enige legale aanbieder van sport­weddenschappen in Nederland bekend. De club volgt 8 andere Eredivisionisten.

"We zijn sinds enkele weken met Feyenoord in gesprek over een samenwerking. Mooi dat het tot een akkoord heeft geleid", stelt marketingbaas Arno de Jong van de Nederlandse Loterij, die niet wil zeggen hoeveel geld er met de overeenkomst is gemoeid. Wat vaststaat: het bedrag dat wordt betaald is dermate substantieel dat de TOTO er direct mee in de top van Feyenoords sponsorpyramide staat.

Andere clubs

Eerder werd al bekend dat Sparta, Willem II, FC Utrecht, FC Groningen en Heerenveen met de TOTO, onderdeel van de Nederlandse Loterij, in zee gaan. Donderdag kwamen daar ADO Den Haag, FC Twente en RKC bij. Daarmee komt de teller op 9 clubs die met ingang van komend seizoen met het TOTO-logo op de mouw zullen spelen. Mogelijk volgt er nog een 10e, omdat met nog 1 club wordt gesproken.

RKC

De Jong spreekt van ‘een mooi palet aan clubs’. "De topclub Feyenoord, verschillende traditieverenigingen, maar met RKC bijvoorbeeld ook een ploeg die normaal gesproken om lijfsbehoud strijdt. Als TOTO wilden we een directe relatie met de clubs en hebben we met alle 18 clubs gesproken. We zijn er trots op dat we deze deal hebben kunnen sluiten."