Frankrijk wint makkelijk, Portugal heeft nog moeite met Tadic' Servië

admin • 00:47, 08-09-2019 / Laatste Update: 00:13, 08-01-2024

In de kwalificatiewedstrijd tegen Albanië hoefde Wereldkampioen Frankrijk zich geen moment zorgen te maken. Zonder goed te spelen voetbalden Les Bleus zich naar een simpele 4-1 overwinning. Portugal had meer moeite met Serviê, maar ook daar werd het uiteindelijk afgetekend: 2-4.

De Fransen kwamen in de 8e minuut op voorsprong via vleugelflitser Kingsley Coman, die de verdedigers van Albanië te snel af was en oog in oog met keeper Thomas Strakosha raakpunterde. Niet veel later bewees Olivier Giroud nog altijd een goede afmaker te zijn. Op een voorzet van Antoine Griezmann schoot hij prima raak. Het waren de enige hoogtepunten in een 1e helft waarin Frankrijk te slordig was om er een grote voorsprong van te maken.

Magere oogst

Ook in de 2e helft ging het Frankrijk zó gemakkelijk af, dat ze eigenlijk niet goed hoefden te spelen. De kansen leken ze in de shoot geworpen te worden, maar Frankrijk ging er niet zuinig mee om. Het duurde meer dan 20 minuten voordat Coman de 3-0 mocht binnentikken. Zijn kans was dan ook echt niet te missen. Later, in de 85e minuut, mocht ook debutant Jonathan Ikoné een doelpuntje meepikken: 4-0.

Uiteindelijk schoot Sokol Cikalleshi in de 90e minuut nog een pingel voor Albanië binnen, waardoor de eindstand 4-1 werd.

Servië - Portugal

Portugal, dat nog maar 2 potjes speelde in deze kwalificatiereeks, kwam in haar 3e wedstrijd tegen Servië (met Tadić in de basis en Real-spits Jović op de bank) pas laat in de 2e helft op voorsprong. Na een gemiste kopkans kon William Carvalho in 2e instantie nog raakschieten. Omdat de Servische keeper Dmitrović losliet.

In de 2e helft, toen Cristiano Ronaldo zich iets meer met de wedstrijd ging bemoeien, werd Portugal gevaarlijker. Het was alleen niet Ronaldo maar Guedes die er 0-2 van maakte.

Servisch gevaar

Daarmee was de wedstrijd trouwens niet gespeeld, want Milenkovic kopte Servië iets meer dan 20 minuten voor tijd op 1-2. Het scheelde niet veel, of Ljalic kegelde van buiten de 16 de gelijkmaker binnen. Zijn snoeiharde schot ging maar net over. Nog voordat Servië gelijk kon maken, had de geslepen Ronaldo de voorsprong al uitgebreid: 3-1.

Dat was maar goed ook, want Mitrovic knalde niet veel later de 3-2 binnen. Met die goal werd Servië uiteindelijk niet meer gevaarlijk. Zeker niet toen Bernardo Silva in de laatste minuten voor de 4-2 zorgde.

Turkije wint pas laat van Andorra

In Istanbul moesten de Turkse fans lang wachten voordat hun Nationale ploeg dwergstaat Andorra om liet vallen. Ozan Tufan kopte in minuut 89 raak.