Geblesseerde Arjen Robben dacht de afgelopen weken aan stoppen: 'Ik wist dat het moeilijk zou worden'
i

ANP

Geblesseerde Arjen Robben dacht de afgelopen weken aan stoppen: 'Ik wist dat het moeilijk zou worden'

Martijn Baars • 23:35, 15-12-2020 / Laatste Update: 11:40, 05-01-2024

Arjen Robben heeft de afgelopen tijd wel aan stoppen gedacht. Dat zei de aanvaller van FC Groningen in de rust het bekerduel met FC Emmen bij FOX Sports. De voormalig international, die begin dit seizoen na een jaar afwezigheid zijn rentree maakte, kwam tot nu toe door blessures nauwelijks aan voetballen toe.

"De energie was wel even weg”, aldus Robben, die het duel in Emmen vanwege zijn blessure vanaf de tribune bekeek. "Dan schiet stoppen wel door je hoofd. Maar een stemmetje in mijn hoofd heeft me daarvan weerhouden. Ik ben sportman en wil zo graag nog spelen voor de club. Maar natuurlijk is het wel frustrerend allemaal.”

'Ik wist dat het moeilijk zou worden'

Helemaal onverwacht komt de tegenslag nou ook weer niet, vervolgde Robben. "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Ik ben natuurlijk niet meer de jongste en heb in mijn loopbaan altijd veel met blessures te maken gehad.”

'Ik voel me nog steeds heel fit'

Anderhalf jaar geleden sloot Robben eigenlijk zijn loopbaan af bij Bayern München. Een jaar later besloot hij het bij FC Groningen weer te gaan proberen. "Ik voelde me heel fit. En eigenlijk voel ik me dat gek genoeg nog steeds.”