Gekkenhuis in België! Anderlecht-fans smijten vuurwerk op het veld, duel gestaakt (video)

admin • 23:32, 12-04-2019 / Laatste Update: 15:27, 12-12-2023

De gemoederen in de Belgische competitie lopen hoog op! De altijd beladen wedstrijd tussen Standard Luik en Anderlecht werd vrijdagavond tot 2 maal toe gestaakt nadat de Anderlecht-fans het veld continu bekogelden met vuurwerkbommetjes.

Scheidsrechter Lambrechts was het na ruim een halve helft zat en besloot de wedstrijd even een halt toe te roepen. Standard Luik stond op dat moment 1-0 voor, na een rake vrije trap van niemand minder dan Razvan Marin, de kersverse Ajacied.

Na een korte pauze, kon de wedstrijd wel weer hervat worden, dacht scheidsrechter Lambrecht. Maar nadat Anderlecht-verdediger Kara Mbodj in de 39e minuut een rode kaart te zien kreeg en Paul-José Mpoku de daarop volgende penalty binnenschoot, vloog de vlam écht in de pan. Bij 2-0 waren de Anderlecht-supporters helemaal over de kook en na nóg meer vuurwerk, werd de partij definitief gestaakt.

Chaos bij Paars-wit

De supporters van Anderlecht beleven zware tijden. Zondag haalden ze zich al heel wat op de hals toen ze, na afloop van het zoveelste verloren duel dit seizoen (1-2 vs. Antwerp), besloten te rellen buiten het stadion. Dit vuurwerk-akkefietje kan er dus óók nog wel bij voor het o zo geplaagde Anderlecht. Het rampseizoen van Paars-wit wordt zo in stijl afgesloten.

Ongeziene taferelen. Standard-Anderlecht heeft nog geen half uur geduurd. Scheidsrechter Lambrechts fluit de match definitief af na nieuwe vuurpijlen die fans van Anderlecht op het veld gooiden. https://t.co/47CN9WuGoT pic.twitter.com/BoBIDL1L4j